Utroskap, eller «juks», er et stort problem for et ekteskap eller andre forhold.

Uansett hvilken side den er problemet på, mer ofte enn ikke det er flere årsaker til utroskap i ekteskapet. En av de mest viktige ting å huske på er denne:

Ikke kaste skylden rundt en gang.

Selvfølgelig du er vondt. Men å bli sint, kall navn og kranglet gjør ingen noe godt, og vil sannsynligvis utrydde noen sjanse til innsamling dine følelser for hverandre og deres ekteskap. Være forståelse – konfrontere problemet, men prøve og finne ut hvor årsaken til det ligger. Selvfølgelig en mindre enn sunt sexliv vil som oftest være årsaken til utroskap i ekteskapet. Juks er ikke svaret selv. Husk,
Være åpen når det er snakk om sex.

Spør din partner, hvis det er problemer for ham eller henne i din sex-liv. Identifisere at juks er ikke svaret og prøve å komme opp med løsninger. Hvis du ikke kan gjøre dette selv kan du ønsker å søke veiledning fra en venn, eller profesjonell rådgivning.

Hvis du kan være rolig nok til å bringe problemet inn i det åpne som dette så er du godt på vei til å ha en sjanse til å være lykkelig sammen igjen, og fungerer godt som et par. Men hvis utroskap i ekteskapet har forlatt ditt forhold kaldt, eller bitter, eller full av sinne, det beste du kan gjøre er å

Gi hverandre noen plass.

Gi din forholdet litt luft. Utroskap kan føre til følelse kvalt eller bundet av ekteskapet, og hvis sinne oppstår det beste du kan gjøre for deg selv og hverandre er å rett og slett ikke se på hverandre en stund.

I beste fall, et par av dere kan avtale med dine unconstructive følelser på egen hånd, og innse at utroskap er ikke slutten av verden – dersom du fortsatt ønsker å være sammen etterpå så deres ekteskap kan bli frelst. Hvis ikke, kan det være at du ikke kan håndtere utroskap i ekteskapet etter alle, og det er på tide å flytte på seg fra hverandre.

Forhåpentligvis er dette ikke tilfelle. Jeg håper du kan håndtere utroskap i ekteskapet selv, blir kjønnsmodne og tenker på lang sikt. Men hvis du vet at du ikke kan håndtere dette problemet på egen hånd, men likevel er du fortsatt ønsker å være sammen, hvis du er i mellom de to ytterpunktene som det var, så her er noen tips og tiltak for å følge for å få din ekteskap tilbake på sporet:

Worst case scenario: Du fange din partner i loven med elskeren sin.

Dette er egentlig det verste som kan skje hvis din ekteskap, og du kan tro at det er slutt. Men ikke la alle andre går uten å konfrontere emnet.
Kan det hende at din partner har vært engasjert i handlinger av utroskap i ekteskapet flere ganger, eller med flere ulike partnere: hvis dette er tilfelle partneren din er behov for å se på hva det er som uten deg. Det kan høres hardt ut, men det er hardt å jukse. Igjen, gi hverandre noen plass.

Ikke storme ut og gi dem en unnskyldning til å tro at de har overtaket – sier at den beste tingen å gjøre nå, er å gi ekteskapet litt plass og tid til å håndtere problemet. Hvis, etter litt tid, ting roe seg ned, og du tror at ekteskapet er verdt å bli involvert igjen, ring din partner, eller se dem, kan du prøve igjen.

Hvis ting føles bedre enn du trenger for å få et løfte fra din partner, etablere noen kjøreregler, og finne ut hvor problemet kommer fra, og hva kan gjøres for å håndtere utroskap. Hvis du gjør det så langt, du er på vei til recovery – det vil ikke være enkelt for deg, er din partner, men hvis du elsker hverandre, det er verdt det å prøve.

Nå sier du at du har funnet bevis, uansett hva det kan være – tekst på din partner telefon eller via sosiale nettverk nettsteder, klær, noe som vises til deg som bevis på utroskap.

Hva du trenger å gjøre er å konfrontere problemet og din partner ikke være frekk eller oppfordre til sinne eller prøv å plukke en kamp – som ikke vil føre til noe godt resultat for enten av deg. Be tydelig om hva du har funnet og be om en forklaring.

Hvis det er en gyldig forklaring så stor – slutt å bekymre deg! Men hvis du tror det er grunn til å tvile på, og du kjenner partneren din bedre enn noen andre – du vet når de lyver. Hvis de ligger du har et reelt problem.
Igjen, å bli sint eller bringer opp gamle argumenter vil ikke løse problemet. Hold deg rolig, men være kraftig, fortell din partner ting må endres, og du kan ikke bo sammen hvis ting fortsetter på denne måten.

Fortell dem at du ønsker å håndtere utroskap i ekteskapet og innrømme at det kan være på begge deler der problemet ligger.

De viktigste tingene å huske på når du arbeider med utroskap i ekteskapet er disse:

Tenk om situasjonen rasjonelt, og gi deg selv tid til å tenke på det. Husker du hvor lenge dere har vært sammen, hvordan du har følt og føler for hverandre og hvor mye arbeid du har lagt i for forholdet.
Ønsker du ikke å kaste bort år av gode ekteskap over en feil – det er alt det måtte være! Hvis ting ikke går bra på soverommet, snakke om det! Konfrontere dine problemer, eller de vil bare vokse seg større.
Hvis du virkelig ønsker å håndtere utroskap i ekteskapet og overvinne problemet, kan du gjøre det sammen. Være positiv og tenke på de gode tingene som har kommet ut av forholdet – dette trenger ikke å være slutten!