Effektiv kommunikasjon ferdigheter er hendene ned, mest grunnleggende ferdighet å ha, når alvorlig uenighet finner sted i et forhold. Mangelfull kommunikasjon ferdigheter vil bare resultere i misforståelser og gi opphav til enda mer uenighet. Hvis du har tenkt å holde forholdet og gjøre det siste, da har du ingen bedre alternativer enn å lære opp gode kommunikasjonsevner. Jeg er enig i at ikke mange mennesker er velsignet med gode kommunikasjonsevner ved fødselen, men hvis du er villig til å begynne med å ta små, små skritt, og vedlikeholde din utholdenhet, vil du utvilsomt i stand til å kommunisere godt med ditt liv partner en dag.
Å ha en effektiv kommunikasjon ferdigheter med din kjære, må du først huske på at menn og kvinner har en tendens til å praktisere ulike tilnærminger når det kommer til temaet kommunikasjon. Det er avgjørende å forstå dette faktum. Når du gjør det, unødvendige negative argumenter kan lett unngås, mens konstruktive diskusjoner finner sted. Dette er hvordan uenighet styrke et forhold.

Misforståelser oppstår ofte mellom de to kjønn fordi menn kommunisere med «informasjon» – tankegangen, mens damene kommunisere med den «følelsesmessige» tankegangen, som for eksempel å formidle sine følelser eller rett og slett bare for å fortelle hva som er i tankene hennes. Når vi lytter til hva den andre kjønn sier til oss, våre sinn ikke alltid tolke hva han/hun sier til oss slik han/hun ønsker det skal tolkes. Dette er en kjent faktum som vanligvis oppstår i dialoger mellom menn og kvinner som til syvende og sist resultere i misforståelser i de fleste tilfeller.

For eksempel, hvis en dame som snakker om problemer som hun har med en bestemt kollega, mesteparten av tiden, hun er ikke ute etter et råd eller oppløsning. Damene bare ønsker å snakke om hvordan de føler seg, og for å gjøre deres følelser kjent for allmennheten. På den annen side, man vanligvis snakker om å kommunisere sin kunnskap, til å gi spesifikk informasjon, eller kanskje for å hevde sin egen myndighet i konsernet. Deres natur samtale er mer saklig i de fleste tider.

Partnere vanligvis fortelle den andre halvparten at de er «ikke lenger å kommunisere». Hva de egentlig mener her er at de ikke lenger følte seg forstått eller hørt av hans/hennes partner. Faktisk, de er fortsatt å kommunisere! Men, deres former for kommunikasjon er bare å bo rolig, shunning hverandre, roper på hverandre og skremmer hverandre, eller andre negative former. Til tross for at kommunikasjon foregår mellom to personer, sannheten er at hver person kan kun være ansvarlig for ham/henne selv. Etter å ha sagt at, de endringene som ett individ lag har evnen til å skape en polaritet skift som helt slår den kalde situasjonen rundt.
Fem viktige tips for å forbedre kommunikasjon ferdigheter blant par:

1. Ikke-verbal kommunikasjon.

Hva er din intonations? Har du høres ut som avhør? Eller har du reagerer defensivt? Enda viktigere, hva gjør din kroppsspråk forteller partneren din? Du trenger å se ut som ikke-verbal kommunikasjon fordi handlinger taler høyere enn ord!

2. Sørg for at du fikk meldingen over.

Målet ditt i kommunikasjon bør være å levere meldingen til mottakeren. Så, er din viktigste konsentrasjon bør være å sikre at mottakeren forstår hva du vil ha dem til å forstå. Måten du ordet din melding er viktig her, slik at mottaker ikke ville tolke det på annen måte. Tale i hans/hennes språk, og du blir fin.

3. Fokus på «nå»

Når usikkerheten treffer et forhold, tendensen er at han/hun fokuserer på hva som hadde skjedd i fortiden eller bekymrer seg om hva som kommer til å skje i fremtiden. For virkelig å kommunisere effektivt i denne situasjonen, må du skifte fokus til stede – nå. Endringer vil bare skje i dag.

4. Føler ham/henne

Du ønsker å betale henført oppmerksomhet så du ser hva han/hun går gjennom. Du vil føle hans/hennes skuffelser, interesser, bevegelser, lidelser, følelsen av å være oversett, eller hva annet du kan merke av hvordan han/hun snakker. Når du kan virtualisere situasjonen i ditt sinn og sette deg i hans/hennes sko, da er du virkelig lytter. Hvis du kunne gjøre det, vil du oppleve et helt nytt nivå av interaktivitet.

5. Ha respekt

Dette er den mest avgjørende faktoren for gode kommunikasjonsevner. Mens de ovennevnte fire faktorer som fokuserer på hvordan du skal oppføre deg, denne siste faktoren krever at du er respektfull til hvordan din partner vil føle. Hans/hennes følelser er like viktig i å avgjøre utfallet av effektiv kommunikasjon ferdigheter.